16 اردیبهشت 1404 0 دیدگاه

در رژیم غذایی سرطان کبد از این مواد غذایی استفاده کنید

سرطان کبد و روش‌های درمان آن می‌توانند باعث کاهش اشتها و کاهش وزن ناخواسته شوند. همچنین، کمبود مواد مغذی در بدن ایجاد می‌شود که منجر به ضعف سیستم ایمنی و کاهش مقاومت بدن می‌گردد. انتخاب رژیم غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به سرطان کبد، می‌تواند روند بهبود بیماری را تسریع کند. علاوه بر این، برخی خوراکی‌ها تأثیرات مثبتی بر سلول‌های کبد دارند. برای آشنایی با غذاهای مفید و مضر در بیماری سرطان کبد، با ما همراه باشید.

سرطان کبد

0912-020-1734

در بیمارستان مجازی ایران، کیفیت، سرعت و تخصص اولویت‌های ما هستند.

به ما اعتماد کنید و از خدمات بی‌نظیر ما بهره‌مند شوید.

اهمیت مراجعه به متخصص برای تنظیم رژیم بیماران سرطانی

همواره به خاطر داشته باشید که اطلاعات ارائه شده در فضای مجازی صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. این مطالب به صورت کلی گردآوری شده‌اند و ممکن است برای همه افراد صدق نکنند، زیرا هر فرد ویژگی‌ها و شرایط خاص خود را دارد.

چگونه باید رژیم غذایی سرطان کبد را تنظیم کرد؟

رژیم غذایی برای بیماران مبتلا به سرطان کبد بهتر است محدود به سه وعده اصلی نباشد. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند تعداد وعده‌های غذایی را افزایش داده و حجم هر وعده را کاهش دهید.

در هر وعده سعی کنید از مواد غذایی تازه استفاده کنید و از مصرف غذاهای مانده و پرنمک پرهیز کنید. بهتر است از خوردن گوشت‌های چرب مانند گوشت گاو و گوسفند خودداری کرده و به جای آن ماهی، مرغ یا حبوباتی مانند لوبیا را انتخاب کنید.

نوع طبخ غذا هم اهمیت زیادی دارد؛ بهترین روش‌های پخت برای غذاهای پروتئینی و گوشتی شامل گریل کردن، بخارپز کردن یا کباب کردن است. برای خوش‌طعم کردن غذا می‌توانید از ادویه‌هایی مانند زنجبیل استفاده کنید. همچنین سبزیجات گریل‌شده گزینه خوبی هستند که می‌توانید با روغن زیتون و آبلیمو طعم‌دار کنید و مصرف نمک را به حداقل برسانید.

در رژیم غذایی سرطان کبد از چه غذاهایی استفاده می شود؟

یکی از بهترین گزینه‌های غذایی برای بیماران مبتلا به سرطان کبد، مصرف مواد غذایی ارگانیک است. از آنجا که کبد نقش مهمی در سم‌زدایی بدن دارد، استفاده از غذاهای فرآوری شده و میوه‌ها و سبزیجات آلوده به آفت‌کش‌ها می‌تواند فشار بیشتری بر کبد وارد کند. همچنین خوراکی‌هایی مانند سوسیس و کالباس حاوی مقدار زیادی ترکیبات شیمیایی مضر هستند که می‌توانند به کبد آسیب برسانند.

زنجبیل

مطالعات نشان می‌دهند که مصرف مکمل‌های زنجبیل می‌تواند به کاهش التهاب کبد کمک قابل توجهی کند.\[۱] همچنین به نظر می‌رسد زنجبیل در کاهش آسیب‌های ناشی از مصرف الکل بر کبد نیز موثر باشد.\[۲]

علاوه بر این فواید، افزودن زنجبیل به رژیم غذایی بیماران مبتلا به سرطان کبد می‌تواند به کاهش تهوع کمک کند. بسیاری از این بیماران در طول درمان دچار حالت تهوع شدید می‌شوند. برای کاهش این مشکل، می‌توانید از زنجبیل تازه یا خشک‌شده استفاده کنید. زنجبیل همچنین طعم‌دهنده مناسبی برای انواع غذاها، به‌ویژه ماهی، محسوب می‌شود.

طرز تهیه دمنوش زنجبیل

برای تهیه دمنوش یا چای زنجبیل، مقداری زنجبیل تازه یا پودر شده را در یک فنجان آب با دمای حدود ۸۰ درجه سانتی‌گراد بریزید. سپس بگذارید به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد تا عطر و طعم تند و مطبوع آن آزاد شود. اگر طعم دمنوش برایتان تند است، می‌توانید کمی عسل به آن اضافه کنید تا نوشیدن آن آسان‌تر و خوشایندتر شود.

بهترین غذاها در رژیم غذایی کبد چیست؟

داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از مواد مغذی، به‌ویژه فیبر، برای بیماران مبتلا به سرطان کبد بسیار حائز اهمیت است. برای تأمین این نیاز می‌توانید مواد زیر را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید:

  • منابع پروتئینی با کیفیت
  • گوشت‌های کم‌چرب مانند مرغ، ماهی و بوقلمون
  • تخم‌مرغ
  • محصولات لبنی کم‌چرب مثل شیر، ماست و پنیر یا جایگزین‌های گیاهی آن‌ها
  • حبوباتی مانند لوبیا و نخود
  • پروتئین سویا
  • سبزیجاتی مانند گل‌کلم
  • میوه‌هایی مانند هلو و کیوی
  • آجیل
  • غلات کامل مانند جو دوسر و برنج

همچنین توصیه می‌شود از مصرف غذاهای فرآوری‌شده در رژیم غذایی سرطان کبد پرهیز کنید.

بیمارستان مجازی ایران- پزشک در خانه

کدام یک از مواد غذایی و میوه‌ها برای سرطان کبد مفید هستند؟

مطالعات نشان داده‌اند که آنتی‌اکسیدان‌ها نقش مهمی در پیشگیری و درمان سرطان ایفا می‌کنند.[۳] همچنین پژوهش‌ها بیان می‌کنند که رنگ میوه‌ها با میزان آنتی‌اکسیدان‌های آن‌ها رابطه مستقیمی دارد؛ به‌طوری که میوه‌های با رنگ‌های قرمز و بنفش، مقدار بیشتری آنتی‌اکسیدان دارند.[۴]

برای کمک به بهبود سرطان کبد، توصیه می‌شود این میوه‌ها و مواد غذایی را در رژیم روزانه خود بگنجانید:

  • انواع توت‌ها مانند توت، توت‌فرنگی، بلوبری، گیلاس و آلبالو
  • زغال‌اخته
  • انار
  • انگور
  • گلابی
  • سیب
  • مرکباتی مانند پرتقال و لیمو
  • آب چغندر
  • سبزیجات تازه
  • روغن زیتون

این مواد با خاصیت آنتی‌اکسیدانی خود به تقویت سلامت کبد کمک می‌کنند.

خدمات پزشکی با بیمارستان مجازی ایران

غذاها و نوشیدنی هایی که برای سرطان کبد مضر هستند

مصرف الکل
الکل یکی از عوامل اصلی بروز سرطان کبد به شمار می‌رود.[۵] بنابراین به بیماران مبتلا به سرطان کبد توصیه می‌شود به‌طور کامل از مصرف الکل خودداری کنند.

غذاهای پرنمک و پرشکر
مصرف غذاهای پرنمک می‌تواند علائم سرطان کبد را تشدید کند. همچنین غذاهای شیرین مانند کیک‌ها و شیرینی‌ها که ارزش تغذیه‌ای کمی دارند، بهتر است در رژیم غذایی حذف یا محدود شوند.

سایر مواد غذایی که بهتر است از مصرف آن‌ها پرهیز شود:

  • غذاهای فرآوری‌شده
  • مواد غذایی حاوی نگه‌دارنده
  • گوشت قرمز
  • غذاهای سرخ‌شده و چرب
  • غذاهای خام یا غیرپاستوریزه

از طرفی، غذاهای مناسب برای بیماران سرطان کبد شامل گوشت‌های کم‌چرب مانند مرغ و ماهی است که می‌توانند منبع خوبی از پروتئین سالم باشند.

آیا ماست برای سرطان کبد مفید است؟

ماست یکی از غنی‌ترین منابع طبیعی پروبیوتیک‌ها محسوب می‌شود. پروبیوتیک‌ها شامل گروهی از باکتری‌ها و مخمرهای مفید هستند که به طور طبیعی در برخی مواد غذایی یافت می‌شوند.

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف پروبیوتیک‌ها می‌تواند رشد تومورهای سرطان کبد را کاهش داده و در تسکین علائم این بیماری مؤثر باشد.

رعایت تغذیه سالم از بهترین روش‌های پیشگیری از بیماری‌ها است و در کنار درمان‌های پزشکی، می‌تواند به بهبود وضعیت بیمار کمک کند. برای بهره‌مندی از مواد غذایی ارگانیک، می‌توانید به صورت محدود به باغبانی خانگی بپردازید. این کار علاوه بر ایجاد حس آرامش، اطمینان از سلامت مواد غذایی مصرفی را نیز افزایش می‌دهد. بسیاری از سبزیجات را می‌توان به راحتی در گلدان‌های کوچک داخل خانه رشد داد.

کلام آخر

در درمان سرطان، حفظ توان جسمی اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل، همراه با روش‌های درمانی، رعایت رژیم غذایی مناسب برای سرطان کبد توصیه می‌شود. برای این کار، بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت نمایید.

سرطان کبد-بیمارستان مجازی ایران

بیمارستان مجازی ایران با هدف ارائه خدمات پزشکی به صورت آنلاین و در دسترس برای تمام افراد، در تلاش است تا با کمترین هزینه و سریع‌ترین زمان ممکن، خدمات درمانی را به شما ارائه دهد. این بیمارستان مجازی با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، قادر است تا با بهترین کیفیت، مشاوره‌ها و درمان‌های پزشکی را به شما ارائه کند. با تیمی از پزشکان متخصص و کارشناسان پزشکی، بیمارستان مجازی ایران به شما این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به مراجعه حضوری، در اسرع وقت و با صرفه‌جویی در هزینه‌ها، از خدمات پزشکی بهره‌مند شوید.

این خدمات شامل مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص، دریافت نسخه‌های پزشکی، بررسی علائم بیماری‌ها، و پیگیری‌های درمانی به صورت مجازی است که می‌توانید از هر کجا و در هر زمان از آن استفاده کنید. بیمارستان مجازی ایران به شما کمک می‌کند تا با کاهش هزینه‌ها و زمان مورد نیاز برای درمان، به راحتی به مراقبت‌های بهداشتی دسترسی پیدا کنید. هدف اصلی این بیمارستان، فراهم آوردن خدمات بهداشتی با کیفیت بالا و دسترسی آسان به مراقبت‌های پزشکی برای همه افراد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *